Home

Met je talent een ander in de schijnwerpers zetten, dat is wat Marco al 25 jaar doet. Een bijzonder muzikaal talent, ik ben fan van de artiest Marco Borsato vanaf de allereerste dag. Ik heb alle CD’s in de kast en alle concerten bezocht. Sinds ik Marco ook als persoon een klein beetje heb leren kennen is de waardering alleen maar gegroeid. Want de artiest en de persoon Marco zijn namelijk één. Eenmaal vastgepakt laat Marco niet meer los en dat geldt ook voor de mensen om hem heen, waarbij ik Nathalie Thielen expliciet wil roemen. Oprechte, prachtige mensen die zelf een stapje opzij doen zodat het licht kan schijnen op de ander.

Ik kan me de eerste kennismaking nog goed herinneren. Het was februari 2001, Marco, Armando en Arnold Mühren kwamen het Brandwondencentrum in Groningen bezoeken. Daar lagen toen vele gewonden na de tragische brand in café ’t Hemeltje in Volendam. Daar sta je dan als artiest naast het bed van tieners die ernstige brandwonden hebben opgelopen. Wat zeg je dan? Maar Marco kan wat maar weinig anderen kunnen, namelijk luisteren, de ander laten vertellen. Troost bieden door er domweg even te zijn voor de ander, medeleven in alle oprechtheid.

Ik weet ook het eerste afscheid nog, toen op de parkeerplaats, mijn eigen ontlading van de zware weken daarvoor. “Ik kom terug, dat beloof ik”, zei Marco. Inderdaad Marco kwam terug en hoe! Al ruim 14 jaar toont Marco belangstelling voor onze patiënten, ons team en ons bijzondere werk op het Brandwondencentrum in Groningen in het Martini Ziekenhuis waar ik nu ruim 16 jaar werk. De hoeveelheid verzoeken die Marco krijgt moet enorm zijn, maar Nathalie zorgt al die jaren dat iedereen netjes antwoord krijgt. Net als ieder nummer, is iedere toon, iedere reactie, iedere tekst zo oprecht en  passend. Dan te bedenken dat ik het nog niet eens over de muziek heb gehad.

Ik vind het een groot voorrecht dat ik zoveel momenten mocht delen met deze bijzondere mensen. Bijzonder omdat ze uitblinken in gewoon zijn. Muzikaal talent gecombineerd met passionele oprechtheid voor de wereld om hun heen, is wat ze meer dan buitengewoon maakt…WAUW!

Marco van harte filesetaaierd vanoet “Grunn” en dikke knuffel voor jou, je gezin, je band en alle jouwen om je heen!

(en dank je wel dat jij al 25 jaar in de spotlights staat om anderen te laten stralen… )

IMGP9141

Volendam 2002

* voor de foto’s dank aan Nathalie Thielen

Eerder verschenen blogs/artikelen:

http://www.wauw050.nl/tag/marco-borsato/
https://biancahabing.wordpress.com/2014/05/30/marco-doet-het-gewoon/ https://biancahabing.wordpress.com/2012/09/06/knuffel/
http://www.dichtbij.nl/groningen/regionaal-nieuws/artikel/2499102/twicht-1-marco-borsato-dichtbij.aspx https://biancahabing.wordpress.com/2010/04/07/marco-al-20-jaar-mijn-energiebron/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s